Biskup Martin David zve k modlitbě růžence za duchovní povolání – v kapli na biskupství i on-line

V novém školním roce zve biskup Martin David ke společné modlitbě růžence z kaple Biskupství ostravsko-opavského. Budou se konat vždy první sobotu v měsíci od 20 hodin. Nejbližší setkání se tedy uskuteční v sobotu 7. září od 20 hodin. Kdokoliv se může připojit osobně a k modlitbě se bude možné přidat také při živém přenosu na diecézním kanálu YouTube.

 

V kněžském semináři má naše diecéze dva bohoslovce. Do Teologického konviktu, tedy do ročního rozlišovacího procesu před vstupem do semináře, přichází jeden muž z naší diecéze. „Chceme se modlit za všechny, kteří své povolání rozlišují. Společně budeme prosit, aby lidé toto duchovní povolání ve svém nitru nepřeslechli,“ uvádí biskup Martin David. Ten zve ke společným modlitbám růžence – vždy první sobotu v měsíci od 20.00 v kapli na biskupství v Ostravě.

 

„Modlitbu růžence budeme vysílat živě na diecézním kanálu YouTube. Spolu s biskupem se bude vždy modlit některá schola z diecéze. V září to bude Ostrava-Poruba,“ prozrazuje biskupský vikář pro pastoraci, vzdělávání a evangelizaci P. Daniel Vícha. Tato setkání ale budou otevřená a ke společné modlitbě se může osobně přidat kdokoliv další.